На сході України тривають запеклі бої / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Російські окупанти активізувалися на Куп'янсько-Сватівському напрямку з метою дійти до Борової і перерізати угрупування ЗСУ.

Як розповів в етері Еспресо директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець, бої будуть дуже інтенсивними, тому що захисники України зірвуть плани ворога.

"На напрямку Куп'янськ - Сватове - Кремінна є три ділянки. Зараз головна активність противника розвивається навколо Кармазинівки, де декілька днів тому ворог вийшов на правий берег р. Жеребець, намагаючись розширювати цей плацдарм. Власне кажучи, зазначена ділянка є серединою фронту, починаючи від Куп'янська до Кремінної. Цей середній плацдарм у російських військ скерований для того, аби рухатися на Борову, щоб там спробувати перерізати наше угрупування, яке розташоване між р. Жеребець та р.Оскіл", - сказав Згурець.

Відео дня

Він додав, що українське командування підсилило цей напрямок, адже там все дуже напружено.

"На цьому напрямку у нас достатньо сил, однак і угрупування ворога тут достатньо потужне та насичене танковою технікою, це підтверджує присутність 1-ої танкової армії РФ. Думаю, що ця ділянка фронту буде ще певний час достатньо гарячою", - наголосив експерт.

Війна в Україні - ситуація на фронті

Раніше у ЗСУ зазначали, що російські загарбники зібрали на Лимано-Куп'янському напрямку понад 100 тисяч солдатів.

17 липня командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський повідомив, що ворог перейшов у наступ на Куп'янському напрямку.

За даними британської розвідки, російська пропаганда намагається заявити про великий наступ окупантів на Куп'янському напрямку задля того, щоб відвернути увагу від ситуації на фронті в районі Запоріжжя. А реальних успіхів, за даними британців, у росіян немає.

Вас також можуть зацікавити новини: