Для збереження Бахмута ЗСУ потрібно розвинути наступ на інших напрямках - експерт

Для цього вже готуються відповідні резерви.

Для того, щоб зберегти Бахмут Збройним силам України потрібно розвинути наступ на інших ділянках фронту.

Про це заявив полковник СБУ, секретар комітету Верховної Ради з національної безпеки, оборони та розвідки Роман Костенко в ефірі інформаційного телемарафону.

"Для того, щоб зберегти Бахмут потрібно десь нав'язати противнику свої активні дії для того, щоб противник був змушений маневрувати, відтягувати резерви й закривати оборону там, де ми нав'яжемо", - розповів він.

За словами Костенко, питання наступальних дій на інших напрямках залежить від погоди, боєкомплектів й резервів, які зараз готуються.

"Тільки вони будуть готові - до цього треба приступати, й це врятує, зокрема, й Бахмут, і багато інших напрямків", - додав він.

Бої за Бахмут

Бахмут - найгарячіша точка на фронті кілька місяців підряд. Як повідомляв УНІАН, командувач Сухопутних військ генерал-полковник Олександр Сирський заявляв, що противник і надалі безуспішно намагається оточити Бахмут і просунутися вперед, але українські війська стримують шалений тиск ворога.

Американський Інститут вивчення війни (ISW) повідомляв, що у Бахмуті та біля нього є ворожі сили, які, схоже, зараз не надто задіяні у бойових діях. Аналітики також попередили, що РФ може задіяти у боях 2-гу мотострілецьку дивізію. За даними британської газети The Guardian, оприлюднених на початку березня, у боях за Бахмут Росія вже втратила до 30 тисяч своїх посіпак.

Вас також можуть зацікавити новини: