У Запорізькій області тривають важкі бої / фото t.me/landforcesofukraine

Біля Роботиного росіяни намагаються створити флангову загрозу для ЗСУ і вже перекинули туди дві десантно-штурмові дивізії.

Як наголосив військовий експерт Сергій Згурець в ефірі телеканалу Еспресо, захисники України артилерією ліквідують спроби рашистів контратакувати.

"Якщо ми говоримо про напрямок Роботине, зараз противник перекинув дві десантно-штурмові дивізії. Полки однієї з дивізій сіли на ділянку від Роботиного до Новопрокопівки по цій найбільш захищеній трасі. Деякі полки розкинуті в сторону Копані, в сторону Вербового. Тобто, фактично, намагаються створити загрозу дій з флангів на просування наших сил. Тому, в першу чергу, ми маємо говорити про активну роботу нашої артилерії на цих ділянках, аби не дати можливостей противнику створити флангові загрози", - розповів Згурець.

Відео дня

Експерт також прокоментував слова генерала Олександра Сирського, який попереджав про наступ окупантів на Лимано-Куп'янському напрямку.

За словами Згурця, рашисти впродовж останніх тижнів по всій лінії Куп'янськ - Сватове - Кремінна проводили наступальні дії. Найактивніші спроби були в напрямку Куп'янська від Синьківки. Вони були відбиті, противника відкинули на певну відстань. Другий небезпечний напрямок - від Сватового до Борової, це наступи від Нової Горівки.

"Там у противника був такий плацдарм, який зараз ще зберігається, на правому березі річки Жеребець. Зараз ворог намагається діяти від Нової Горівки, були танкові атаки декілька днів поспіль, ворог там втратив значну кількість бронетехніки. Зараз цей напрямок відбивають нашими протитанковими засобами. Ця ділянка є небезпечною, але військове керівництво розуміє всі ризики", - повідомив Згурець.

Ситуація в Роботиному

Нещодавно Збройні сили України звільнили село Роботине у Запорізькій області. ЗСУ рухаються південно-східніше цього населеного пункту. Заступниця міністра оборони Ганна Маляр поінформувала, що Збройні сили України просуваються в бік Новопрокопівки та Очеретуватого "попри шалений опір ворога".

Пробивши складну лінію російської оборони навколо села Роботине українські війська намагаються зробити наступний крок у своєму виснажливому контрнаступі, ведучи запеклі бої за кілька кілометрів далі на схід.

Вас також можуть зацікавити новини: