Росія планує об'єднати окуповані території у "Кримський округ" і поставити Рогозіна - ЗМІ

Рішення щодо Рогозіна буде ухвалено найближчим часом.

Екс-глава "Роскосмосу" Дмитро Рогозін може очолити новий федеральний округ, незаконно утворений з окупованих територій України.

Про це пишуть російські "Ведомости". 

Після "референдумів" у Росії можуть створити новий федеральний округ, до складу якого увійдуть незаконно приєднані території України разом з Кримом, розповіли журналістам співрозмовник у Раді Федерації і близьке до "уряду" Криму джерело. 

Очолити цей округ, за словами джерел, близьких до Адміністрації президента, може екс-глава "Роскосмосу" Дмитро Рогозін.

Новий округ отримає назву Кримський. Один зі співрозмовників газети розповів, що рішення щодо Рогозіна буде ухвалено найближчим часом, і "воно з великою ймовірністю буде позитивним".

Рогозін пішов з посади глави Роскосмосу, де він провів чотири роки, у липні 2022 року. Після цього в Кремлі повідомили, що з часом він "буде працевлаштований". 

Після звільнення Рогозіна російська "Медуза" з посиланням на джерела писала, що він може отримати посаду в Адміністрації президента або стати одним з кремлівських кураторів терористичних організацій "Л/ДНР".

Доля окупованих територій України

21 вересня разом з оголошенням в Росії часткової мобілізації Путін заявив також про проведення на окупованих (у тому числі після 24 лютого) територіях України "референдумів"

У відповідь світова спільнота засудила дії Кремля і пригрозила Москві новими санкціями. 

Західні аналітики впевнені, що РФ може спробувати "анексувати" захоплені райони, щоб провести насильницьку мобілізацію українських чоловіків.

З цього приводу вже висловилися в Офісі президента України. "Примус громадян до війни в окупованих регіонах – ніщо інше, як спроба масштабної зачистки території від нелояльного населення з боку Москви", – зазначив радник глави ОПУ Михайло Подоляк. 

Всього Росія мала намір призвати до 300 тисяч осіб, проте першого ж тижня оголошеної мобілізації РФ покинуло понад 200 тисяч російських чоловіків. 

Вас також можуть зацікавити новини: