Дмитро Рогозін погрожує Альянсу / фото REUTERS

За кілька днів до саміту НАТО глава Роскосмосу Дмитро Рогозін вибухнув погрозами про ядерні удари по Швеції і Фінляндії через вступ до Альянсу. 

А після цього Роскосмос опублікував повідомлення, в якому пригрозив іншим країнам світу і навіть опублікував координати головних стратегічних об'єктів: штаб-квартири НАТО, Білого дому, Пентагону та ін. Про це йдеться в сюжеті проекту FreeДом.

Як зазначається, це далеко не перші погрози з вуст російської політичної і навіть медійної верхівки. Все почалося із самого Путіна, який відкрито заявив про можливий ядерний удар. Слідом за президентом РФ з ядерними погрозами почали виступати пропагандисти і куплені блогери.

Рогозін, мабуть, вирішив, що НАТО злякається його чергових ядерних погроз і відмовиться проводити саміт. 

Але представники західних країн взагалі ніяк не відреагували на гучні заяви Рогозіна. 

"А що може НАТО в цій ситуації зробити? Погрожувати у відповідь? Вони тоді поставлять себе на одну дошку з цим хуліганом і шпаною. Звичайно, вони цього робити не будуть. Але у них ракет теж цілком достатньо", - говорить російський політичний діяч Ілля Пономарьов. 

Раніше лідери країн-членів Організації Північноатлантичного договору (НАТО) в новій Стратегічній концепції визнали, що Росія представляє пряму загрозу безпеці Альянсу.  

Вас також можуть зацікавити новини: