Ігор Додон та Володимир Путін / фото REUTERS

Попри спроби вийти з міжнародної ізоляції, Володимир Путін втрачає підтримку навіть "давніх друзів", таких як екс-президент Молдови Ігор Додон. Про це в своєму "Фейсбук" пише політолог Олексій Голубуцький: "В очікуванні "післяінавгураційного" наступу Росії з’явились певні відомості про неоднозначні рухи і на іншому нашому кордоні: екс президент Молдови Ігор Додон пару тижнів тому зустрівся з послом Великої Британії".

"Деякі джерела твердять, що під час цієї зустрічі було зроблено і абсолютно неочікувану заяву: Додон нібито обіцяв британцям, що у разі своєї перемоги на виборах президента не блокуватиме військову операцію України проти російських військ на території Придністров'я. Якщо це правда, то це дуже серйозно для нас. Бо ліквідація російського анклаву в тилу Одеської області давно назріла" - зазначив Голубуцький.

Розворот раніше проросійського екс-президента Молдови Ігоря Додона в бік Європи та цивілізованого світу Олексій Голубуцький пов'язує з санкційним тиском на РФ та зменшенням фінансування "Кремлівських сателетів", а також з відкритими кримінальними справами у відношенні Ігоря Додона: "ніхто такого не очікував, якщо не брати до уваги той скромний факт, що кримінальна справа проти Додона поставлена на паузу до 2025 року. Скажімо, раніше Додон називав Крим російським – а тепер він уже посоромився це зробити. Сказав, що "не відповідатиме на це запитання". Цікава тенденція загалом: досвідчені путінські сателіти пробують відвалитись від патрона – чи то під тиском кримінальних проваджень, чи інших обставин... Так і Орбан може стати наступним".

Відео дня