Окупанти готуються до успішних наступальних дій української армії / фото t.me/mod_russia

Військовий експерт Олександр Коваленко заявив, що російське командування не відчуває особливого оптимізму щодо стримування сил оборони України і готує план не тільки "жесту доброї волі", а й "випаленої землі", на випадок успішних наступальних дій української армії.

"Зокрема, за наявною інформацією, російське командування видало особливі вказівки після відходу з тих чи інших територій залишати після себе "випалену землю". Йдеться про приниження практично всіх типів інфраструктурних об'єктів, від очисних споруд, до електропідстанцій", - написав він.

Коваленко зазначив, що цікавий момент тим, що першими такий припис стали отримувати командири підрозділів розміщений у тимчасово окупованій Луганській області в районі Сватового, Кремінної, Щастя та Рубіжного. 

"У будь-якому випадку, ми бачимо черговий доказ того, що підрив Каховської ГЕС це був цілеспрямований терористичний акт, не тільки покликаний запобігти форсуванню Дніпра силами оборони України, але що вписується в концепцію "випаленої землі" окупантів", - додав він.

Війна в Україні - останні новини

Голова Харківської обласної Військової адміністрації Олег Синєгубов розповів, що ворог продовжує втілювати тактику щоденних обстрілів прикордонних населених пунктів Харківщини, з метою знизити концентрацію уваги ЗСУ на деокупації. 

Заступник глави Міністерства оборони України Ганна Маляр заявила, що Збройні Сили України поки не досягли паритету у озброєнні з окупантами. 

Протягом тижня зафіксовано інформаційну активність російських окупантів на тему втрат України під час наступу. Це робиться з метою деморалізації та створення паніки.