Бойовий дух у росіян нижче плінтуса, впевнений Світан / фото Міноборони РФ

Військовий експерт Роман Світан прокоментував відхід армії РФ з правобережжя Херсонської області. Він прогнозує, що тепер окупанти за рахунок збереженого особового складу зможуть кадрово посилити Запорізький напрямок.

"Справа в тому, що вони якщо перейдуть на лівий берег, то посилять Запорізьке угрупування. Останні кілька тижнів проводилися ротаційні заходи. Під прикриттям евакуації населення з правого на лівий берег вони замінювали втомлені частини новомобілізованими зі стрілецьким озброєнням. І тим не менш це кількість військ. А кількість іноді є якістю. Тобто ці кілька десятків тисяч на правому березі навіть просто зі стрілецькою зброєю - вони становлять певну небезпеку. Бойовий дух у них нижче плінтуса. Проте ще раз скажу: кількість іноді є якістю.

Запорізький фронт - це сухопутний коридор до Криму. Правобережне угрупування буде перекинуто на лівий берег на посилення якраз Запорізького фронту", - сказав Світан.

Полковник ЗСУ додав, що іноді бувають "договорняки", тобто коли гонці просять одну сторону дати можливість вийти оточеним солдатам іншої сторони. Однак у нашому випадку українська армія стрілятиме по тих 20-30 тисячах російських військових, які перебувають на правому березі Херсонщини, переконаний Світан. Генштаб розуміє, що це чимале угрупування окупанти потім перекинуть на інші ділянки фронту.

Контрнаступ ЗСУ на Херсонщині: головне

9 листопада з'явилася інформація, що армія РФ підірвала 5 мостів у Херсонській області.

Депутат Сергій Хлань в цей день заявив, що "у росіян обвалився фронт".

Також ЗМІ пишуть про те, що у ДТП загинув так званий "заступник голови" окупаційної адміністрації Херсонської області Кирило Стремоусов.

Рашисти вже готуються пояснювати своєму населенню військовий провал, пропагандисти отримали "методички".