Експерт оцінив ефективність нічного удару росіян по Україні / фото wikipedia.org

Російські окупанти цілком передбачувано завдали комбінованих ударів по тилових територіях України, напередодні фетиш-дати 9 травня.

Про це сказав військово-політичний оглядач Олександр Коваленко. Він зазначив, що Київ пережив одну з найбільш масованих атак Shahed-136 за весь період застосування росіянами цих дронів у війні - 35 одиниць. "Примітно те, що всі 35 дронів були збиті. Ефективність 100%, що в цілому є великою рідкістю для будь-якої ППО", - підкреслив експерт.

Також він зазначив, що по Одесі та області були нанесені удари ракетами Х-22. "З появою ЗРК Patriot ця проблема повинна вирішуватися, але не цього разу..., оскільки ЗРК Patriot у нас недостатньо, щоб закрити всі міста-мільйонники", - пояснив ситуацію Коваленко. 

Відео дня

Експерт зазначив, що один з прильотів в Одеській області припав на склад з продовольством. Він зазначив, що росіяни не вперше завдають ударів по таких об'єктах, вважаючи що їх використовують ЗСУ.

"Але, найцікавіше - було зафіксовано 8 пусків Х-22. Куди поділися інші? Тут хотілося б нагадати, що через відомі ще з часів СРСР проблеми з паливною системою цих ракет, ймовірність їх відмови в польоті, в залежності від тривалості польоту, зростає в геометричній прогресії", - зазначив аналітик.

Можна сказати, що терор в ніч на 8 травня для російських окупантів пройшов з мінімальним ККД. "Після знищення "Кинджала" збиття 100% дронів-камікадзе не менш унікальний результат", - охарактеризував роботу української ППО Коваленко.

"З іншого боку, це не привід розслабитися. В ході цього удару не застосовувалася інша номенклатура ракет, таких як Х-101 і КРМБ "Калібр", що може говорити про їх накопичення на саме 9 травня", - зазначив він.

Атака дронами по Україні

У ніч на 8 травня росіяни провели масштабну атаку дронами по території України. Під ударом опинилася Київська область. На ранок повітряні сили відзвітували, що були збиті всі 35 дронів-камікадзе

Одеську область окупанти атакували з винищувача, запустивши ракети. Вони вдарили по складу з продовольством і рекреаційній зоні.

Вас також можуть зацікавити новини: