Окупанти атакували Україну "шахедами" / інфографіка Повітряних сил

У ніч на 8 травня російські окупанти атакували Київську область ударними дронами іранського виробництва "Shahed-136/131".

Про це йдеться у повідомленні Повітряних сил ЗСУ. "Було застосовано 35 ударних БпЛА, які атакували з північного напрямку – аеродром Сеща (Брянська область)", - йдеться у повідомленні.

Там зауважили, що силами та засобами протиповітряної оборони Повітряне командування "Центр" Повітряних Сил, у взаємодії зі складовими Сил оборони України, знищено усі 35 "Shahed-136/131".

Відео дня

"Разом з тим, нагадуємо, що навіть 100-відсотковий результат уражень повітряних цілей не гарантує безпечне перебування там, де працює ППО! Уламки зенітних ракет та уражених БпЛА обов’язково повертаються на землю! Тож бережіть себе та своїх рідних", - зазначили у Повітряних силах.

Також близько опівночі російські окупанти атакували Одещину із бомбардувальників дальньої авіації Ту-22м3. Усього здійснено 8 пусків з району мису Тарханкут (окупований Крим).

"Частина ракет не досягла своїх цілей. Про наслідки влучань, повідомить місцева військова адміністрація", - уточнили в Повітряних силах.

Нічна атака дронів

В ніч на 8 травня російські окупанти атакували територію України іранськими дронами-камікадзе у зв'язку з чим оголошувалась масштабна повітряна тривога. 

Крім того, росіяни атакували Одеську область з літаків стратегічної авіації. Там ракета влучила у склади з продовольством і зоні відпочинку.

Вас також можуть зацікавити новини: