Для звільнення Криму потрібно зруйнувати Керченський міст / фото з пабліка kerch_most_ru

Для звільнення анексованого Криму потрібно завдавати ударів по Кримському мосту та знищити базу Чорноморського флоту РФ в Севастополі. Це створить передумови для того, щоб Росія сіла за стіл переговорів щодо долі півострова.

Про це в інтерв'ю "Обозревателю" заявив військовий експерт Олексій Мельник. Він звернув увагу на те, що Україна в цих переговорах шукатиме вигідні для себе компроміси.

Тобто, пояснив експерт, потрібно відрізати Крим від постачання військових товарів й перекидання військ. У такому разі, каже Мельник, Кремль буде змушений домовлятися:

Відео дня

"Росія не матиме жодного виходу, окрім того, щоб домовлятися з Україною про забезпечення зеленого коридору для виходу окупаційних сил і тієї частини цивільних, які зі зрозумілих причин не можуть залишитися на території Криму, який контролюватиметься українським урядом".

Він нагадав, що Крим - вже не недоторканна територія, Україна туди вже може "дістати". Росія готується до того, що півострів доведеться обороняти. 

Розмови про звільнення Криму

Очільник української розвідки Кирило Буданов 17 квітня укотре підтвердив свій прогноз щодо того, що ЗСУ зайдуть у Крим навесні цього року. За його словами, до кінця весни 2023 ще досить багато часу. 

У РНБО наголошували, що для звільнення Криму від російських загарбників Україна застосовуватиме всі види незабороненої зброї.

Нагадаємо, Росія скасувала парад на 9 травня на тимчасово захопленому півострові. Як пояснював Atlantic Council, це пов'язано з організацією безпеки і небажанням підкреслювати великі втрати техніки.

Вас також можуть зацікавити новини: