Експерт пояснив, як окупанти можуть наступати на Україну / фото ua.depositphotos.com

Військовий експерт Олег Жданов розповів про варіанти можливого наступу росіян на Україну. Він уточнив, що немає ознак формування ударного угруповання окупантів на кордонах України.

"У нас в Харківській області є достатня кількість військ. Ми зараз інтенсивно займаємося обладнанням державного кордону у фортифікаційному плані, щоб він перетворився на неприступну лінію оборони, глибоку ешелоновану лінію оборони. Це перший момент. Другий момент - на території Бєлгородської області не видно формування необхідного угруповання для повторного вторгнення в напрямку Харкова", - зазначив експерт.

За його словами, ймовірність вторгнення є завжди, і він розповів можливі варіанти нового нападу.

"Перший варіант - це з Білорусі знову на Київ і одночасні удари з Донецька, допустимо, на Дніпро. Другий варіант - це Харків і від Харкова на Запоріжжя. Це спроба відсікти наші війська, відрізати шматок південного сходу", - вказав Жданов.

Крім того, він вказав, що найбільш можливий варіант розвитку подій – прорив у Донецькій області.

"Третій варіант - це просто посилити Донецький напрямок, спробувати там прорвати фронт, щоб вийти на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей. На сьогоднішні, судячи з темпів, які демонструє Російська Федерація, можна сказати, що, швидше за все, вони можуть застосувати саме цей варіант, тому що навряд чи у них вистачить техніки, озброєння, щоб створити хорошу ударне угруповання в Білорусі або в Бєлгородській області", - підсумував експерт.

Новий наступ росіян на Україну - що відомо

У грудні 2022 року головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний заявив, що Москва для війни проти України готує близько 200 тисяч солдатів і може піти на Київ. При цьому в Міноборони зазначили, що окупанти можуть почати нову хвилю наступу у лютому поточного року. 

На думку представника Головного управління розвідки Вадима Скібіцького, РФ може почати новий наступ в Запорізькій області.

Своєю чергою начальник ГУР Міноборони Кирило Буданов заявив, що ЗСУ планують серйозний контрнаступ.

Вас також можуть зацікавити новини: