РФ тікати з Херсона не буде, впевнений експерт Денис Попович / фото ua.depositphotos.com

Наступ ЗСУ на Херсон сповільнився, тому що нинішні погодні умови роблять ситуацію легшою для сторони, яка обороняється і важчою для сторони, яка атакує. Водночас, поведінка росіян щодо тактики оборони Херсона суперечлива, вважає військовий експерт Денис Попович.

"Там дуже цікаві події, які відбуваються в Херсоні. Чомусь росіяни переодягаються в цивільний одяг, там залишаються, тобто ось як би теж дивні дії з їхнього боку. З одного боку вони відводять кадрові частини, з іншого боку вони посилюють позиції і таким ось чином вони залишають досвідчених військових переодягнених в цивільний одяг. Формуються диверсійні групи, які будуть діяти, включатися до дії в певний момент.

Тому ми не поспішаємо наступати на Херсон по-хорошому. Там дійсно така суперечлива ситуація. Вони зміцнюють позиції мобілізованими. Вони ніби як місто здавати не збираються, вони будують укріплення, перекидають війська загалом і чекають, готують місто до бою", - сказав Попович. 

Ситуація в Херсонській області

У Бериславі на Херсонщині окупанти змушують місцевих евакуюватися до 10 листопада. Людей з Херсонщини вивозять до окупованого Криму з подальшим переселенням на територію Росії.

У російських пабліках поширюється інформація про те, що російські війська нібито відступають з правого берега Херсонщини на лівий.

За інформацією Генштабу, російську окупаційну адміністрацію з Херсона перемістили до Скадовська.

Також у Генштабі повідомляють, що окупанти в Херсоні переодягаються в цивільний одяг, займають будинки мирних жителів і готуються до вуличних боїв у місті.