Росія знову атакувала Україну іранськими дронами / фото mil.in.ua

Військово-політичний експерт Олександр Коваленко заявив, що атака в ніч на 4 березня в Одеській області була одним з найбільш масових нальотів дронів-камікадзе Shahed-136.

За його оцінкою, ефективність атаки, з урахуванням одного прильоту, склала менше ніж 20%.

"Нагадаю, що ефективність нальоту вираховується не тільки за допомогою банального процентного співвідношення збитих і не збитих, але і за допомогою результативності - критичності нанесених пошкоджень. Один з прильотів, м'яко кажучи, взагалі в дуже дивне місце припав", - зазначив експерт.

Відео дня

Коваленко наголосив, що наші сили ППО відпрацювали на межі своїх можливостей. Він окремо виділив дві тенденції нічного удару.

"Перша - це те, що наші віщуни з соціальних мереж хоча б перестали коментувати те, що відбувається в режимі "Шахед полетів на південь!", "Шахеди летять над Таїрово!", "Шахед летить поскот! Ой, ні, повернув на центр! Ой, ні, летить назад на Крим!". Друга, незмінна тенденція, це продовжуються зливи фото і відео збиття і прильотів на російські майданчики", - розповів аналітик.

Експерт додав, що залишається дуже багато проросійських елементів і необхідно проводити жорстку і глибинну роботу. На його думку, ті, хто викладають в мережу фото і відео, можуть також передавати ворогу більш серйозні дані - геолокації, координати, дані про те, що куди везе і звідки вивозять.

"Зливи російським паблікам фото і відео слід прирівнювати до передачі секретної інформації ворогові, тобто - термін. Так, можливо звучить жорстко, але без настільки жорсткої чистки ми не позбудемося від зрадників, зливають при кожному зручному випадку інформацію ворогу. Корисну або марну, але головне те, що даний персонаж свідомо йде на даний злив", - підкреслив він.

Нічна атака по Одеській області

У ніч на 4 квітня окупанти вдарили по Одесі та Одеському району іранськими дронами-камікадзе. Ворог запустив до 17 ударних БпЛА, імовірно зі східного узбережжя Азовського моря. Сили ППО знищили 14 дронів.

В результаті російської атаки на Одеську область постраждало одне з підприємств. Пожежники майже до ранку боролися з вогнем.

Вас також можуть зацікавити новини: