Експерт оцінив загрозу від закликів пропагандистів РФ бомбити інфраструктуру України / фото УНІАН, Віктор Ковальчук

Російські пропагандисти закликали бомбити українську інфраструктуру. Військовий експерт Олег Жданов зазначив, що подібні повідомлення розраховані на внутрішнього споживача.

Він зазначив, що пропагандисти намагаються задобрити росіян, бо вже минув рік з початку повномасштабної війни в Україні і росіяни почали ставити запитання: "А за що ми воюємо?".

"Тут потрібно щось говорити суспільству, навіть пропонуючи такі безглузді ідеї. І вони кажуть: "Ми ще не піднімали авіацію. Зараз ми піднімемо авіацію і як Ударимо бомбами". Ніхто не задається питанням, чи зможуть вони залетіти в повітряний простір України. І коли востаннє літаки РФ залітали в глиб нашої території? Якщо вони спробують це зробити і будуть великі втрати авіаційного парку, тоді вони будуть задавати такі питання. Тоді знову (росіяни - УНІАН) писатимуть у соцмережах, що їхні генерали – дурні, і треба когось розстріляти. А зараз гасла. Росія це, як і СРСР, - країна гасел", – підсумував експерт в інтерв'ю ТСН.

Відео дня

 Ситуація на фронті - що відомо

28 Лютого Генштаб повідомив, що українська авіація завдала три удари по районах зосередження російських військ, а підрозділи ракетних військ і артилерії вдарили по районах зосередження живої сили, озброєння і військової техніки РФ і позиціях ЗРК окупантів.

Всього за лютий 2023 року ліквідували 21,5 тисяч військових РФ. За словами військово-політичний експорт Олександра Коваленка, березень 2023 року має продемонструвати рекордні втрати ворога в загарбницькій війні.

За даними Генштабу ЗСУ, станом на 1 березня 2023 року українські військові знищили 149 890 російських солдатів.

Вас також можуть зацікавити новини: