Загальні бойові втрати РФ попередньо становлять 149 240 чоловік особового складу / фото Михайла Федорова

Березень 2023 року має продемонструвати рекордні втрати Росії в Україні.

Такий прогноз зробив військово-політичний оглядач Олександр Коваленко, зазначивши, що, на жаль, лютий такий показник не продемонстрував, однак, це здебільшого через те, що лютий - найкоротший місяць у році:

"Якби не укороченість самого місяця, то показник втрат встановив би рекорд... Ми можемо констатувати, що середньодобове знищення російських окупантів і справді було рекордним в лютому, але особливості тривалості місяця не дозволили йому стати рекордним".

Як зазначив експерт, втрати техніки російських військ показують, як дефіцитність, так і відносну компенсованість, однак, навіть при таких показниках, березень однозначно повинен продемонструвати рекордний показник втрат Росії.

"Процес компенсації втрат середньо і легкоброньованої техніки все більше впирається і гальмується багаторічною деградацією технічних та технологічних процесів у ВПК РФ, не здатних задовольняти потреби армії в умовах повномасштабної війни", - додав Коваленко.

Втрати Росії в Україні на 28 лютого - дані Генштабу ЗСУ

Як писав УНІАН, загальні бойові втрати Росії в Україні з 24 лютого 2022 року попередньо складають 149 240 чоловік особового складу.

Також Росія втратила на полі бою в Україні: танків - 3388, бойових броньованих машин - 6630, артилерійських систем - 2383, РСЗВ - 478, засобів ППО - 247, літаків - 300, вертольотів - 288.