Українські бійці щодня б'ють по позиціях росіян / фото прес-служба ЗСУ

Авіація Сил оборони України в останній день зими, 28 лютого, завдала три удари по районах зосередження російських військ.

Як повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України, підрозділи ракетних військ і артилерії, в свою чергу, уразили райони зосередження живої сили, озброєння та військової техніки РФ, а також дві позиції зенітно-ракетних комплексів (ЗРК) росіян.

Також наголошується, що РФ і далі порушує норми міжнародного гуманітарного права, продовжує завдавати ударів, здійснювати артилерійські обстріли цивільних об'єктів і будинків мирного населення, намагається знищити критичну інфраструктуру України:

Відео дня

"Протягом доби противник завдав ракетний і два авіаційних удари. Здійснив понад 20 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Загроза нанесення ракетних ударів залишається високою по всій території України", - йдеться у повідомленні.

Втрати Росії в Україні - дані Генштабу на 28 лютого

Нагадаємо, станом на 28 лютого загальні бойові втрати Росії в Україні попередньо складають 149 240 чоловік особового складу, а також 3388 танків, 6630 бойових броньованих машин і 2383 артилерійських систем.

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко прогнозує, що березень 2023 року має продемонструвати рекордні втрати Росії в Україні.