ЗСУ успішно руйнують захист ворога / фото t.me/V_Zelenskiy_official

Знищення ліній оборони російських окупантів може тривати від двох до чотирьох місяців.

"Згадаємо ситуацію навколо Бахмута, де стоїть 72-га окрема мотострілецька бригада РФ, представники якої зверталися про відсутність забезпечення боєприпасами. А коли ми подивимося на південний фронт, то на мою думку, оборона противника крихка. У будь-якому разі бачимо, що всі тактичні та оперативні резерви ворога задіяні на південному фронті. Можливість знайти нові резерви у нього достатньо обмежена. Відповідно, тепер питання лише у часі щодо перемелювання нашою артилерією ліній оборони росіян. За різними оцінками цей процес може зайняти від двох до чотирьох місяців", - пояснив директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець.

За його словами, ставку буде зроблено на артилерію. Водночас касетні боєприпаси суттєво допоможуть у знищенні оборони загарбників.

Відео дня

"Зараз ми говоримо про те, що перший місяць пройшов з забезпеченням тактичних успіхів та у перевірці стійкості російської оборони. Зроблені висновки, ставку буде зроблено на артилерію, і саме це має забезпечити майбутнє захисту противника. А використання касетних боєприпасів суттєво допоможе проламуванню ворожої оборони", - сказав військовий експерт.

Згурець додав, що подальший розвиток подій покаже, наскільки російські підрозділи спроможні витримати тиск ЗСУ.

Війна в Україні - останні новини

З того часу, як почався контрнаступ ЗСУ, на Бердянському та Мелітопольському напрямках від російських загарбників було звільнено 169 квадратних кілометрів території, що приблизно співмірно з площею Одеси.

Крім того, Сили оборони деокупували 24 квадратних кілометри на Бахмутському напрямку.

Станом на ранок 10 липня загальні бойові втрати противника орієнтовно склали близько 234 480 осіб.

Вас також можуть зацікавити новини: