На півдні від ворога звільнили територію, приблизно співмірну з площею Одеси, поділилися у Генштабі / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

З того часу, як почався контрнаступ ЗСУ, на півдні нашої держави - на Бердянському та Мелітопольському напрямках, звільнено від російських загарбників 169 квадратних кілометрів території, що приблизно співмірно з площею Одеси.

На деокупованих землях тривають заходи з розмінування, публікує відомості спікера Генерального штабу Збройних сил України Андрія Ковальова Military Media Center в Telegram.

За його словами, упродовж минулого тижня на Мелітопольському та Бердянському напрямах наші захисники та захисниці просунулися на відстань понад кілометр.

Відео дня

"У цілому просування на цих напрямках від часу початку наступу становить 8,6 кілометра. За минулий тиждень на півдні України звільнено понад 10 квадратних кілометрів української землі", - зазначив Ковальов.

Важливі новини про контрнаступ ЗСУ 2023 - це варто знати зараз

Президент Володимир Зеленський 10 червня підтвердив, що контрнаступальні дії українських воїнів розпочалися.

10 липня Генштаб ЗСУ повідомив, що наші захисники та захисниці продовжують рухатися вперед на Мелітопольському й Бердянському напрямках, а також закріплюються на тих рубежах, на які змогли вийти.

Спікер української добровольчої армії "Південь" Сергій Братчук говорив, що росіяни на південному напрямку набудували фортифікацій, але метушаться.

Вас також можуть зацікавити новини: