Захисники України уникають контактної боротьби, а застосовують далекобійну зброю / фото facebook.com/AFUkraine

Екс-співробітник СБУ, експерт Українського інституту майбутнього Іван Ступак переконаний, що перерізання комунікацій та знищення логістики роблять марними намагання росіян будувати лінії оборони.

"Збройні сили України не йдуть стінка на стінку. Міські бої - це не наші методи. Знищення складів з боєкомплектом, паливно-мастильними матеріалами, місця скупчення техніки у Криму - це наша тактика", - пояснив Ступак для "Еспресо". 

За словами військового експерта, загородження не мають сенсу, якщо немає стабільного постачання.

Відео дня

"Припинення постачання палива, боєкомплекту, їжі, води - буде змушувати росіян відходити назад. Тактика ЗСУ до кінця війни буде така - розбивати склади, логістичні ланцюжки та обходити місця зосередження російських військових", - сказав Ступак. 

Війна в Україні: останні новини

Президент Зеленський заявив, що на фронті постійно йдуть бої, а Росія продовжує атакувати цивільну інфраструктуру України.

Збройні сили України завдають ударів по позиціях російських окупантів на лівобережжі Херсонської області. У зв'язку із цим загарбники були змушені посунутись вглиб на 15-20 км від облаштованих рубежів.

Армія України вийшла до узбережжя Дніпра, що дає можливість встановити контроль над зоною, близькою до тимчасово окупованого півострова Крим.