Росія з середини жовтня направила на передову в Україні кілька тисяч новомобілізованих резервістів / фото МО РБ

Російські окупанти продовжують зазнавати невдач. Рашисти озброюють "мобіків" старими автоматами, а через й без того погану логістику вони не можуть повноцінно постачати набої для такої зброї.

Про це йдеться у новому звіті від розвідки Міноборони Британії.

"Росія з середини жовтня направила на передову в Україні кілька тисяч новомобілізованих резервістів. У багатьох випадках вони погано оснащені. У вересні російські офіцери були стурбовані тим, що деякі нещодавно мобілізовані резервісти прибувають в Україну без зброї", - вказано у повідомленні.

Відео дня

Окрім цього, "друга армія світу", як сама себе називає РФ, чомусь не врахувала вже існуючі проблеми з логістикою та додала собі нових проблем.

"Зображення з відкритих джерел показують, що ті гвинтівки, які були видані мобілізованим резервістам, зазвичай є автоматами АКМ, зброєю, яка вперше була представлена ​​в 1959 році. Багато з них, імовірно, у важкому стані через погане зберігання. АКМ стріляє патронами калібру 7,62 мм, тоді як російські регулярні бойові частини в основному озброєні 5,45-мм гвинтівками АК-74М або АК-12. Інтеграція резервістів із військовослужбовцями-контрактниками та ветеранами бойових дій в Україні означатиме, що російським логістам доведеться доставляти на передову не один, а два типи боєприпасів до стрілецької зброї. Це, ймовірно, ще більше ускладнить і без того напружені логістичні системи Росії", - додали у розвідці Британії.

Нові поразки Росії на війні в Україні

Як вже повідомляв УНІАН, за 30-31 жовня українські захисники завдали 21 удар по окупантах. Підрозділи протиповітряної оборони збили 1 гелікоптер та 1 штурмовик Су-25 противника.

Також у Генштабі розповіли, що понад півтисячі російських окупантів потрапили на "концерт Кобзона" за минулу добу. Поки РФ озброює "мобіків" старими автоматами, Збройні Сили України не збавляють темпів ліквідації ворога.

Вас також можуть зацікавити новини: