Експерт розповів, в якому випадку третій армійський корпус РФ міг би становити загрозу / фото ua.depositphotos.com

Новоутворений Третій армійський корпус РФ міг би становити загрозу, як цілісне угруповання, що наступає з боку Білорусі. А ось відправка підрозділу на схід і південь не дасть ніяких результатів.

Такою думкою поділився директор військових програм Українського центру економічних і політичних досліджень імені Разумкова Микола Сунгуровський в інтерв'ю на "Радіо НВ".

"Те, що його намагаються перекинути частково на схід і частково на південь, говорить про те, що ніякого успіху від цього не буде. Певний успіх був би тоді, якби його використовували в якості ударного кулака, тобто в цілому. [...] Я очікував, що його перекинуть до Білорусі. Якби його туди перекинули, це була б дійсно загроза", — заявив Сунгуровський.

Відео дня

За словами експерта, третій армійський корпус почали формувати ще в червні. Однак його комплектування проходило не надто швидко і без особливих успіхів. При цьому Сунгуровський не володіє інформацією про склад і стан угруповання.

Нагадаємо, у четвер, 27 серпня, розслідувачі з Conflict Intelligence Team повідомили про перекидання Третього армійського корпусу в Україну або як мінімум його боєготової частини. За даними CIT, угруповання "відносно добре укомплектоване технікою, проте добровольці не відрізняються бойовим духом, дисципліною і прагненням оволодіти виданою їм новою технікою".

В Американському інституті вивчення війни вважають, що корпус перекинуть на Донецький та Херсонський напрямки для відновлення наступального потенціалу окупантів.

Радник ОПУ Олексій Арестович заявив, що угруповання суттєво не вплине на фронтову ситуацію. А військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко висловив сумніви щодо укомплектованості підрозділу технікою.

Війна Російської Федерації проти України

  • 24 лютого РФ вторглася в незалежну Україну і влаштувала в країні справжній колапс. Окупанти не тільки захоплюють військові частини, аеропорти та інші стратегічні об'єкти, а й стріляють по мирних жителях і багатоповерхівках міст.
  • 27 лютого 2022 року з'явилася інформація про те, що Білорусь може оголосити війну Україні. Офіційних підтверджень вторгнення її армії на нашу територію поки немає.

Вас також можуть зацікавити новини: