ЗСУ вже ліквідували 46 500 окупантів і тисячі одиниць ворожої техніки / facebook.com/GeneralStaff.ua

Добровольчі батальйони, що входять до складу третього армійського корпусу РФ, найімовірніше, будуть перекинуті на Донецький напрямок і на південь для відновлення наступу.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни.

Батальйони були розділені на дві основні групи. Аналітики зазначають, що окупанти тренуються на новіших зразках зброї, що вказує на те, що їх хочуть використати для відновлення наступального потенціалу. 

Відео дня

Йдеться про Донецький напрямок, де просування росіян застопорилось в районі Мар’їнки, Пісків та Авдіївки. Інша частина, можливо, відправиться на південний напрямок – до Херсонської області.

"Однак елементи третього армійського корпусу навряд чи зможуть створити ефективну бойову міць. Краще оснащення не обов’язково зроблять сили ефективними, якщо особовий склад недостатньо навчений чи дисциплінований", - зазначають в Інституті вивчення війни.

Ефективність від надходження такої кількості добровольців також знизиться через те, що у Росії бракує досвідчених командирів.

Як писав УНІАН, Росія почала перекидати нещодавно сформований третій армійський корпус. Рух військ і техніки зафіксовано в Ростовській області. На яких напрямках командування планує задіяти солдатів – поки невідомо.

Війна в Україні: актуальні дані

Російські війська продовжують наступ на Донбасі. Сьогодні ввечері Генштаб відзвітував про відбиття ворога на всіх напрямках на сході.

На думку експертів Conflict Intelligence Team, Росія почала перекидання нещодавно сформованого третього армійського корпусу. Рух військ і техніки зафіксовано в Ростовській області. На яких напрямках командування планує задіяти солдатів – поки невідомо.

Цьогорічна осінь буде вирішальною у російсько-українській війні, сказав представник розвідки. Але бойові дії триватимуть і в негоду - пізньої осені і взимку. Водночас деякі аналітики допускають, що новий "виток" війни може початися навесні, коли Путін збере потрібну кількість живої сили.

ЗСУ вже ліквідували 46 500 окупантів і тисячі одиниць ворожої техніки.

Вас також можуть зацікавити новини: