Росія спокушає українців на зраду / фото ua.depositphotos.com

Генерал-майор СБУ в запасі Віктор Ягун заявив, що РФ знаходить колаборантів та коригувальників через структури проросійських політичних сил в Україні.

"Як відбувається вербування? Та дуже просто. Російські спецслужби мають списки колишніх політичних структур. Починаючи від села і закінчуючи великими містами. Їм не треба шукати якихось коригувальників. Вони мають лідерів цих структур за кордоном і переходять від вищої ланки до нижчої і доходять до останнього села", - сказав він в ефірі "Еспресо".

За словами експерта, загарбники можуть знайти у будь-якому селі представника тої чи іншої політичної структури.

Відео дня

"Якщо з десяти дев'ять відмовлять, то один же погодиться. Власне, СБУ просто змушена перевіряти ті списки, бо воно так і виходить. Як тільки беруть когось з коригувальників або якогось колаборанта - він представник або однієї, або іншої політичної структури. Як на нього вийшли? Через соціальні мережі, через його активність, через колишні контакти його політичних лідерів", - пояснив Ягун.

Коригувальники та зрадники 

Від початку повномасштабної війни РФ проти України наші спецслужби постійно затримують зрадників та коригувальників, які допомагають окупантам знизити обороноспроможність України.

Нещодавно СБУ викрила жителя Черкас, який за 6 тисяч гривень "злив" росіянам точні координати систем ППО, а у Полтавській області затримали депутата однієї із селищних рад, який коригував ворожі обстріли по передових позиціях ЗСУ на східному фронті.

Водночас у Кіровоградській області затримали чоловіка, який "зливав" інформацію про аеродроми.

Вас також можуть зацікавити новини: