Мусієнко зазначив, що днями може бути новий удар / фото REUTERS

Російські окупанти за лічені дні можуть підготувати новий масований ракетний удар по містах України. Українцям необхідно бути готовим до того, що це станеться найближчими днями.

"Я думаю, що три доби. Три доби достатньо... Понеділок-вівторок, наприклад, якщо ми візьмемо, 25-26-е, вони можуть бути вже готові до того... Не 150 ракет, ну менше, ну 70, ну 60, 80, 90. Важко сказати, насправді", - розповів військовий експерт, директор Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко в ефірі телемарафону.

За його словами, росіяни готуються до масованих ракетних ударів, але це не завжди відбувається.

Відео дня

"Вони ж готуються, але не завжди це означає, що все застосовується. Тобто ми вважаємо, що були удари в нас четвер-п'ятниця (21-22 березня, - УНІАН), ми рахуємо три доби... цього достатньо для того, щоб перезарядитися, підготуватися і бути готовим на виліт знову. За умови, що є ракети. Судячи з усього на ці обстріли вони підготувалися", - підсумував експерт.

Ракетний удар РФ по Україні - останні новини

Уранці 21 березня окупанти завдали масового ракетного удару по Києву. Протягом 44 днів обстрілів столиці не було. Для удару було задіяно 31 ракету: дві балістичні ракети - "Іскандер-М" та "Кинджал" та 29 ракет типу Х-101/Х-555.

Українські сили ППО збили всі ракети, але через падіння уламків у кількох районах столиці були пошкодження і постраждали цивільні.

Уранці 22 березня Росія запустила 151 повітряну ціль, щоб зруйнувати енергооб'єкти України. Одна влучила по Дніпровській ГЕС, там спалахнула пожежа. Відомо про загиблого і наслідки.

Зі свого боку Міноборони РФ назвало масовану атаку на Україну 22 березня "ударами відплати".

Вас також можуть зацікавити новини: