Коваленко оцінив, на скільки вистачить техніки на складах РФ / колаж УНІАН, фото Олександра Коваленка, REUTERS

Росія може піти на якісь переговори щодо завершення війни проти України тільки за однієї умови – спустошення складів із військовою технікою. Орієнтовні терміни використання всього наявного на цих складах озброєння становлять два роки. 

Таку оцінку дав в ефірі телеканалу FREEДОМ військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко. Він додав, що Москва не заспокоїться, поки не захопить території, на які поклала око.

"Але навіть після цього Росія не заспокоїться, якщо в неї будуть відповідні сили. А щоб були ці сили, їй потрібна можливість перепочинку, можливість зменшувати ведення бойових дій. Завдяки цьому РФ буде збільшувати виробництво і накопичувати техніку", – додав Коваленко.

Відео дня

Він пояснив, що йдеться не виробництво нової техніки, а про відновлення старих зразків. Наразі в окупантів немає можливості повністю укомплектувати нею підрозділи.

"Понад 90% техніки росіян – це відновлення радянської спадщини. Зараз армія РФ змушена вести бойові дії з урахуванням дефіциту цієї техніки, який викликаний недосконалістю військово-промислового комплексу забезпечувати угруповання чисельністю 470 тисяч особового складу штатною комплектацією. У них просто немає можливості видавати стільки техніки, щоб усі підрозділи були на 100% укомплектовані, а техніка, зі свого боку, яку вони відновлюють, її кількість на складах і центрах зберігання зменшується", – сказав Коваленко. 

На думку експерта, РФ може спробувати піти на якісь перемовини тільки тоді, коли буде повністю спустошена чи виснажена. Орієнтовні терміни вичерпання техніки на складах становлять місяці. 

"Якщо ж вона не піде на ці переговори, але не зможе утримувати ті території, які захопила, і буде змушена без будь-яких переговорних процесів і з тяжчими наслідками, просто крок за кроком, відступати. На жаль, орієнтовні терміни завершення повного спустошення складів – це приблизно два роки", – резюмував експерт. 

Війна з Росією: це варто знати

Україна потопила вже пʼяту частину Чорноморського флоту РФ, пише Bild. Ще навесні 2022 року Москва називала його "непереможним" – тоді він налічував 73 кораблі. У відкритому морі та в доках було знищено вже 13 суден. після знищення у Криму морськими безпілотниками ракетного катера "Івановєц" втрати ЧФ РФ, якщо судити із загального тоннажу кораблів, становлять уже 20%.

Тим часом на фронті ворог продовжує зазнавати втрат. За даними Генштабу, протягом доби 3 лютого ракетні війська Збройних сил України вдарили по одному району розташування армії Росії. Знищено артилерійський засіб противника. Своєю чергою, українська авіація накрила 12 районів дислокації військ ворога.

Вас також можуть зацікавити новини: