"Не розуміють, куди вони потрапили": Гайдай про новоприбулих окупантів на Луганщині

Сергій Гайдай розповів про відсутність підготовки новоприбулих окупантів.

Голова Луганської Військової адміністрації Сергій Гайдай заявив, що російській армії "більше нічим затикати свої дірки на Луганщині".

Таку думку він висловив в інтерв'ю УНІАН.

"У нас були зеки, це ПВК "Вагнера". Тренують їх на території або російській, або якщо привозять, то десь в районі самого Луганська. Привозять їх кілька сотень. Вся ця свіжомобілізована орда - це все гарматне м'ясо. Це люди, які взагалі не розуміють, куди вони потрапили. У них немає ніякої ні злагодженості, ні бойової підготовки. Вони не знають, які підрозділи праворуч, ліворуч, що вони роблять", - сказав Гайдай.

Він також розповів про фактичну відсутність підготовки новоприбулих окупантів.

"Неможливо навчити звичайну цивільну людину керувати танком за місяць, або за один-два тижні. Це нереально. Точно так само неможливо навчити добре стріляти з артилерії і мінометів. Це потрібно розуміти математику, читати карту, розуміти, по яких квадратах потрібно стріляти, як налаштувати гармату. Потрібно розуміти, що ти не можеш стояти і стріляти, тому що зараз є контрартилерійські комплекси, які просто "накривають" арту. Тобто дуже-дуже багато нюансів", - додав глава ЛВА.

Звільнення Луганщини від окупантів: що відомо

Як повідомляв УНІАН, 1 жовтня президент Володимир Зеленський заявив, що в Лимані Донецької області українські військові вже підняли державний прапор.

Вдень 2 жовтня глава держави заявив, що Лиман повністю зачищений від російських військ.

Окупанти, які змогли втекти з Лиману Донецької області, зараз будують укріплення у Кремінній Луганської області.

Сергій Гайдай заявив, що Луганська область - це найскладніша область України в плані деокупації: там максимальна концентрація військових противника.