ЗСУ на підході до Кремінної / фото сили ТРО

Звільняти від російських окупантів Кремінну в Луганській області буде складніше, ніж Лиман у Донецькій.

Таку думку висловив голова Луганської військової адміністрації Сергій Гайдай в інтерв'ю УНІАН.

За його словами, у Кремінній зосереджено багато російських військових, але в основному це свіжомобілізовані росіяни без підготовки й так звані "елденеерівці".

"Ситуація буде важче, тому що часу заритися, налаштувати рубежів і замінувати підходи у російської армії було більше. Плюс погода не дуже сильно нас супроводжує, тому що будь-який дощ – земля відразу в'язне, і важка техніка проходить важко. Тим не менш, думаю, що це сповільнить просування ЗСУ, але не зупинить. І те, що російські війська туди не підвозять, а везуть тільки свіжомобілізованих, це дійсно факт", – зазначив він.

"Все буде залежати від того, що встигнуть зробити росіяни, які резерви вони підтягнуть. Вони дуже сильно мінують Кремінну. У нас дуже багато інформації, що там мінується все, розкидають "пелюстки", – попередив Гайдай.

Звільнення Лиману: що відомо 

Нагадаємо, вранці 1 жовтня в ЗСУ заявили, що біля оточеного українськими військовими міста Лиман з-під окупації звільнено 5 населених пунктів. Пізніше стало відомо, що українські військовослужбовці зайшли в Лиман.

2 жовтня президент України Володимир Зеленський офіційно оголосив, що Лиман повністю зачищений від російських окупантів.

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що звільнення міста Лиман Донецької області - це значуща подія.