Експерт вважає, що певну кількість ракет ЗРК виділили на боротьбу з російською авіацією / фото ЗСУ

Захисники України за тиждень збили сім літаків РФ різних типів. Це вдалося зробити, ймовірно, тому що командування виділило на ці операції ракети до зенітно-ракетних комплексів великої дальності через події в Авдіївці.

"У нас є невелика кількість зенітних ракетних комплексів великої дальності, такі як Patriot, SAMP/T, і вбудована система за програмою FrankenSAM, які можуть діяти до 150 кілометрів на середніх-великих висотах", – розповів колишній заступник начальника Генерального штабу Збройних сил України, генерал-лейтенант Ігор Романенко в коментарі виданню "Обозреватель".

Він зазначив, що для цих ЗРК в Україні надали деяку кількість ракет. Експерт вважає, що певну кількість ракет виділили на боротьбу з російською авіацією.

Відео дня

"Тому керівництвом було прийнято рішення після того, як відбулися дії росіян в Авдіївці із застосуванням керованих авіабомб, все ж відповісти на це... І зараз, як ми бачимо, їх застосування (застосування ракет – УНІАН) на декількох напрямках приносить успіх по знищенню літаків Су-34 – це саме носії керованих авіаційних бомб, а Су-35, винищувач сучасний, прикриває від дій авіації", – підсумував генерал-лейтенант.

Втрати Росії у війні проти Украніни - останні новини

Збройні Сили України за тиждень збили сім російських винищувачів на Східному фронті. Видання Forbes пише, що скоро українські військові не зможуть збивати літаки РФ через дефіцит боєприпасів.

Згідно з даними Генштабу, українські військові вже знищили 338 літаків, понад 320 вертольотів і 7560 БПЛА російської армії.

Вас також можуть зацікавити новини: