ЗСУ мають справу з ворогом, який не рахує свої втрати / facebook.com/GeneralStaff.ua

Російські окупанти відмовилися від старої тактики атак великими батальйонними з'єднаннями і тепер пробують діяти малими групами. Про це розповів командувач угрупованням сил і засобів оборони Києва, генерал-лейтенант Олександр Павлюк в інтерв'ю РБК-Україна.

"Зараз росіяни діють більш дрібними штурмовими групами. Простежується багато нових варіантів дій, противник відчуває їх ефективність. Деякі з них дають результат, деякі – навпаки, призводять до величезних втрат", – розповів генерал-лейтенант.

Павлюк зазначив, що росіяни поступово вчаться воювати, як вчаться й українці, але характерна особливість саме російської армії полягає в тому, що вона абсолютно не рахується з втратами свого особового складу. 

Відео дня

"Вони мають перевагу завдяки величезній масі, яка йде проти нас... Для Москви люди - звичайна біомаса для виконання їхніх завдань", - сказав Павлюк.

Таку особливість російської армії генерал не вважає її вразливістю, оскільки в минулому саме подібна стратегія дозволяла Росії вигравати війни.

"Коли Росія вигравала війни, вона завжди вигравала їх, заливаючи противника кров'ю своїх військ. Це було і під час Другої світової війни, коли сотні тисяч неозброєних людей кидали на позиції і врешті-решт досягали результату. Тому значення цієї маси слід розглядати серйозно", – резюмував Павлюк.

Війна в Україні - останні новини

За даними українського Генштабу, російські окупанти продовжують активні спроби штурмувати українські позиції на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках. Результатом стала загибель понад 600 росіян тільки за останню добу.

Росія ось-ось почне масштабний наступ в Україні. На думку Олексія Арестовича, завданням цієї операції буде не стільки прагнення розгромити ЗСУ, скільки спроба зайняти максимум території для початку "торгів" за мирною угодою.

У Пентагоні вважають, що Україна навряд чи зможе вибити російські війська з Криму в найближчому майбутньому. Про це стало відомо з секретного брифінгу для американських депутатів.

Вас також можуть зацікавити новини: