Арестович вважає наступ РФ підготовкою до переговорів / фото УНІАН

Президент РФ Володимир Путін вирішив почати новий великий наступ в Україні, щоб поліпшити стратегічне становище Росії напередодні мирних переговорів. Їх Кремль спробує організувати вже в травні. 

Про це заявив військовий оглядач Олексій Арестович на стрімі у російської опозиційної журналістки Юлії Латиніної.

"Якщо дивитися на стратегічному рівні, перспектив у Росії немає, Росія задихається", – заявив він.

На думку Арестовича, в умовах невдач на фронті і подальшого посилення західних санкцій "навіть котам на смітниках очевидно", що Росії потрібно припиняти війну через недосяжність військової перемоги. Великий наступ, вважає оглядач, має вивести РФ на максимально сприятливу переговорну позицію.

"[Переговори], за їх задумом, повинні початися десь в травні. А до травня – березень, квітень – вони повинні відчайдушно наступати. (...) Щоб, коли час дійде до переговорів, сказати: "Давайте, зафіксуємося там, де ми зараз стоїмо", – говорить Арестович.

При цьому він вважає, що росіяни сподіваються до початку переговорів вийти на лінію Покровськ (50 км на північний захід від Авдіївки) - Слов'янськ – Куп'янськ.

Росія готує великий наступ

Напередодні міністр оборони України Олексій Резніков підтвердив, що Росія готує новий великий наступ, який Кремль може приурочити до річниці повномасштабного вторгнення.

На думку військового експерта Олега Жданова, Росія вже почала свій великий наступ в Україні і буде поступово нарощувати масштаб. Пік цієї операції експерт очікує в березні.

Секретар РНБО Олексій Данілов запевнив, що Україна готується відбивати новий великий наступ РФ. За його словами, 24 лютого 2022 року в будь-якому випадку було набагато важчим для України, ніж нинішній наступ ворога.

Вас також можуть зацікавити новини: