Важлива підтримка Заходу з озброєнням для ЗСУ / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Розмови про новий наступ Росії на Україну не вщухають. Тож польський генерал та військовий експерт Вальдемар Скшипчак оцінив, якими можуть бути наслідки для самого Заходу та НАТО, якщо нинішньої допомоги Україні не вистачить для відбиття атаки РФ.

"Якщо так станеться (Захід не надасть достатньо озброєння, - УНІАН.), то ми втратимо Україну. А від неї сьогодні залежить, по суті, доля світу та, зокрема, доля частини Європи", - заявив генерал в інтерв'ю "ВВС Україна".

Він наголосив, що наразі весь цивілізований світ вболіває за перемогу України, він не може собі дозволити втратити Україну. Захід має зробити все, щоб Путін не виграв у цій війні.

Відео дня

Скшипчак вважає, що Росія не здатна піти на конфронтацію з НАТО, адже у неї недостатньо сил та ресурсів на ще одну воєнну авантюру. Саме тому майбутнє Європи наразі залежить від України.

"Російське військо настільки поранене та побите, що їм тепер доводиться докладати величезних зусиль, щоб його відбудувати та якось виграти ту війну. Але в нього немає шансів просто так виграти", - додав польський генерал.

Новий наступ Росії - коли він може статися

Раніше секретар РНБО Олексій Данілов повідомляв, що Росія може спробувати здійснити свій останній ривок на річницю повномасштабного вторгнення в Україну. Також це може статися на початку весни - у березні. 

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний в середині грудня заявив, що російська мобілізація спрацювала. Агресор готує 200 тисяч окупантів і здійснить нову спробу наступу на Київ.

10 січня 2023-го року президент України Володимир Зеленський у своєму відеозверненні попередив, що Росія збирає сили для чергової ескалації, світ має зупинити російську агресію.

Вас також можуть зацікавити новини: