ЄС підтримує Україну у війні / фото УНІАН, Олександр Синиця

Голова комітету ЄС з військових справ генерал Роберт Брігер заявив, що "залишається під питанням, чи можна відновити повний суверенітет України наявними в розпорядженні засобами".

"Я б також з обережністю поставився до прогнозів прориву українських військ через російські лінії оборони", – додав Брігер в інтерв'ю газеті Die Welt.

За його словами, Україна має у своєму розпорядженні невелику кількість бригад, тоді як у Росії "були місяці на те, щоб створити щільні і добре укріплені оборонні лінії".

Відео дня

"Хотілося б, щоб ця війна закінчилася військовим успіхом України, але дати такий прогноз не можна", – переконаний генерал.

Голова комітету ЄС з військових справ стверджує, що окупаційна армія здатна продовжувати воювати в Україні "ще дуже тривалий час".

"До того ж Росія володіє величезною масою зброї і гігантськими потенційними резервами особового складу", – підсумував він.

Війна в Україні - останні новини

Як раніше повідомляв УНІАН, 22 серпня бійці 47-ї ОМБР підтвердили, що прорвалися в Роботине, яке було для ЗСУ найбільшою перешкодою в просуванні в бік Токмака.

Радник Білого дому з питань національної безпеки Джейк Салліван наголосив, що українські бійці продовжують звільняти свої території "на методичній, системній основі"

За останніми даними ЗСУ звільнили вже 43 квадратних кілометри довкола Бахмута. 

Вас також можуть зацікавити новини: