Генштаб розкрив, де ворог намагається прорвати оборону України

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без змін.

Протягом минулої доби, 15 березня, на фронті між окупаційними військами Росії та Силами оборони України відбулося 61 бойове зіткнення, повідомляє Генштаб у ранковому зверненні. 

Ворог зберігає свою присутність на Сіверському та Слобожанському напрямках у прикордонних районах. Зазначається, що війська РФ проводять диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на інші напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону в Бєлгородській області.

На Куп’янському напрямку ворог здійснив 3 безуспішних штурми позицій Сил оборони в районі населеного пункту Синьківка Харківської області. На Лиманському напрямку українськими оборонцями відбито 4 атаки противника в районі населеного пункту Терни Донецької області, де ворог намагався прорвати оборону наших військ. 

На Бахмутському напрямку нашими захисниками відбито 7 атак противника в районах населених пунктів Іванівське, Кліщіївка, Андріївка Донецької області. Ще 9 атак ворога відбиту на Авдіївському напрямку, в районах населених пунктів Бердичі, Орлівка, Тоненьке, Невельське Донецької області.

"На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах Красногорівка, Георгіївка, Новомихайлівка, Водяне, Урожайне Донецької області, де ворог, за підтримки авіації, 25 разів намагався прорвати оборону наших військ. На Оріхівському напрямку ворог 9 разів атакував позиції наших захисників в районах населених пунктів Старомайорське Донецької області та Роботине Запорізької області", – йдеться в зведенні Генштабу. 

Крім того, російські війська продовжують проводити штурми українського плацдарму на лівому березі Херсонської області. Повідомляється, що протягом доби ворог здійснив три такі штурми. 

Ситуація на фронті залишається складною: що треба знати

Зранку стало відомо, що втрати ворога протягом минулої доби склали 840 окупантів. Загальні ж втрати супротивника у  у повномасштабній війні проти складають  432 390 окупантів. Крім того, протягом минулої доби Сили оборони знищили 35 бойових броньованих машин, 10 танків та 30 артилерійських систем. 

Тим часом в Інституті вивчення війни заявили, що Путіну намалювали найбільші в історії рейтинги на виборах для того, щоб створити інформаційні умови для затяжної війни в Україні.

Вас також можуть зацікавити новини: