У Міноборони РФ заявили про підготовку ЗСУ до наступу в Бахмуті / фото ua.depositphotos.com

У Міністерстві оборони Російської Федерації заявили, що на тлі "провокацій" очільника ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина українські військові готують наступальні дії під Бахмутом. 

Про це йдеться у повідомленні Міноборони РФ у Telegram.

"Скориставшись провокацією Пригожина щодо дезорганізації обстановки, київський режим у Бахмутівському тактичному напрямку зосереджує на вихідних рубежах для наступальних дій підрозділи 35-ї бригади та 36-ї бригади морської піхоти ЗСУ. Військовослужбовці Південного угруповання військ завдають поразки противнику ударами авіації та артилерії", – заявили в оборонному відомстві країни-агресора.

Відео дня

Переворот в Росії: що відомо

Ввечері 23 червня 2023 року ватажок "вагнерівців" Євген Пригожин заявив, що російські кадрові війська завдали удару по позиціях ПВК "Вагнер". Згодом у Пригожина заявили, що йдуть "зупиняти" російське військове керівництво.  

Через ці дії в Росії вже заговорили про спробу перевороту. ФСБ та інших силовиків у Москві та низці регіонів підняли по тривозі.

Крім того, проти Пригожина порушили кримінальну справу за закликом до збройного заколоту. У ФСБ закликали "вагнерівців" не виконувати "злочинні накази Пригожина" і "вжити заходів до його затримання". Там відповіли відмовою.

Тим часом Пригожин заявив, що найманці ПВК "Вагнер" уже входять до Ростова. За його словами, вони перетнули у всіх місцях державний кордон, а прикордонники "виходили їм назустріч та обіймалися". 

Вас також можуть зацікавити новини: