Після заяв Пригожина порушено справу про заклик до збройного заколоту / скріншот

ФСБ Росії порушило кримінальну справу проти керівника ПВК "Вагнер" Пригожиначерез заклик до збройного заколоту, повідомляє російське агентство ТАСС.

Як заявили в Національному антитерористичному комітеті твердження, поширювані від імені Євгена Пригожина, не мають під собою ніяких підстав:

"У зв'язку з цими заявами ФСБ Росії порушено кримінальну справу за фактом заклику до збройного заколоту. Вимагаємо негайно припинити протиправні дії".

Відео дня

Генпрокуратура підтвердила порушення кримінальної справи про організацію збройного заколоту проти Пригожина

"Його діям буде надано належну правову оцінку. За цей злочин передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 12 до 20 років", - йдеться у повідомленні відомства.

Прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков заявив, що президент РФ "в курсі ситуації, що розгортається навколо Пригожина, вживаються всі необхідні заходи".

"В Адміністрації президента паніка, там не виключають сценарій початку громадянської війни", - говорить джерело "Важливих історій", близьке до Кремля. 

За його словами, ще тиждень тому була інформація про те, що Пригожин щось готує. Відео з нібито наслідками ракетного удару по розташуванню ПВК "Вагнер" - інсценування, вважає джерело. 

Російським державним ЗМІ і ТГ-каналам заборонено згадувати будь-які заяви Пригожина, пише "Обережно.новини" з посиланням на джерела.

Видання отримали "інструкцію" про те, що публікувати дані про цю ситуацію можна виключно з офіційних відомств або цитувати слова перших осіб держави.

Загострення конфлікту Пригожина і Міноборони РФ

Напередодні Пригожин заявив, що регулярні війська Російської армії, підпорядковані Міноборони Росії, вдарили по місцю дислокації "вагнерівців". У Міноборони РФ це заперечували.

Пригожин стверджує, що військове командування РФ нібито "використовувало втемну" артилеристів, які завдавали удару по тилах ПВК "Вагнер" і звинуватив Шойгу у "втечі" з Ростова-на-Дону.

Вас також можуть зацікавити новини: