Експерт пояснив, чи зможе Пригожин змінити владу в Росії / скріншот

Ватажок ПВК "Вагнера" Євген Пригожин оголосив метою свого походу на Москву боротьбу з беззаконням. Нинішня ситуація в Російська Федерація може піти на користь Україні.

"Це не наші союзники, як США, Британія або країни Балтії, просто тимчасово збіглися цілі. Можемо їм побажати, щоб ставало більше росгвардійців, що складають зброю у Пригожина. Щоб таких людей ставало все більше і путінський режим звалився. І поки він знищується, у нас буде вікно можливостей. Ми зможемо за цей час звільнити всі наші території, навіть Крим", - заявив експерт Олексій Гетьман у коментарі РБК-Україна.

При цьому він вказав, що Пригожин хоче домогтися зміни влади, але поки про це не говорить. На його думку, ватажок ПВК навряд чи обмежиться розправою з Міністром оборони РФ Сергієм Шойгою або начальником Генштабу Валерієм Герасимовим. Експерт вважає, що Пригожин поставив на карту все й піде до кінця.

Відео дня

Військовий переворот в Росії - що відомо

У ніч на 24 червня 2023 року голи "вагнерівці" висунулися на Москву для боротьби з військовим керівництвом Російської Федерації. У зв'язку з цим  московська влада оголосили про початок контртерористичної операції

У свою чергу президент Росії Володимир Путін назвав дії Пригожина "зрадою", після чого виїхав з Москви.

При цьому Міністерство закордонних справ РФ повідомило ,що "спроба збройного заколоту викликає різке неприйняття в російському суспільстві" і застерегло захід від будь-яких натяків на можливе використання внутрішньоросійської ситуації для досягнення своїх цілей.

Вас також можуть зацікавити новини: