У Росії розгарается громадянська війна між армією і "Вагнером" / фото ua.depositphotos.com

 У МЗС Росії прокоментували дії ПВК "Вагнера" і її засновника Євгена Пригожина, який почав громадянську війну в РФ.

"Спроба збройного заколоту, що мала місце в нашій країні, викликає різке неприйняття в російському суспільстві, яке рішуче підтримує президента Російської Федерації В. В. Путіна. Авантюристичні устремління змовників, по суті, націлені на те, щоб дестабілізувати ситуацію в Росії, зруйнувати нашу єдність, підірвати зусилля Російської Федерації, спрямовані на надійне забезпечення міжнародної безпеки. Таким чином, заколот грає на руку зовнішнім ворогам Росії", - стверджують представники міністерства в Telegram.

У МЗС застерегли західні країни від будь-яких натяків на можливе використання внутрішньоросійської ситуації для досягнення своїх цілей. У РФ підкреслюють, що подібні дії будуть "безперспективними" і "не знайдуть відгуку ні в Росії, ні серед розсудливих політичних сил за кордоном". Російські чиновники вірять, що найближчим часом ситуація вирішиться, а всі цілі війни проти України будуть досягнуті.

Відео дня

"Наша країна продовжить суверенний курс на забезпечення своєї безпеки, захист своїх цінностей, зміцнення авторитету на міжнародній арені, формування справедливого багатополярного світопорядку. Високо цінуємо розуміння цієї принципової позиції нашими союзниками і зарубіжними партнерами, яке ми вже зараз повною мірою відчуваємо", - додали в МЗС.

Громадянська війна в Росії - що відомо

У ніч на 24 червня бойовики ПВК "Вагнер" висунулися на Росію для повалення військового керівництва РФ.

Путін назвав подібні дії "зрадою" і "ножем в спину", а після виїхав з Москви, яку "вагнерівці" мають намір захопити.

Колона техніки ПВК була помічена в Липецькій області Росії. За деякими оцінками,"вагнерівці" скоро прибудуть до столиці РФ.

Експерт BILD Юліан Репке вважає, що Пригожину буде складно атакувати Москву через відсутність переваги в повітрі.

Московська влада оголосили початок контртерористичної операції у зв'язку зі збройним заколотом Пригожина.

Вас також можуть зацікавити новини: