Росія вдарила по Україні ракетами вранці 10 жовтня / фото НПУ

Масовість обстрілу Росією українських міст 10 жовтня була обумовлена спробою прориву системи ППО, а "різношерстість " об'єктів-цілей може свідчити про обмежений боєкомплект РФ.

Таку думку висловив військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко

"Попередньо, по ракетних обстрілах, можу судити наступне. Використаний росіянами на даний момент був парк Ту-22М3 і Ту-95МС. Наносилися комбіновані удари ракетами Х-22, Х-101, а так само застосовувалися БПЛА Shahed-136", – заявив він.

Відео дня

"Не хочу займатися шапкозакиданням, але це і справді більше схоже на конвульсію ворога, тими залишками, що залишилися. Всі ми прекрасно розуміємо, що це реакція на Керченський міст... Але реакція 48 годин? Це багато про що говорить. Збирали по засіках? Тримаємося. Віримо у ЗСУ", – додав експерт.

Раньше Коваленко заявив про необхідність надання Україні далекобійних ракет ATACMS, оскільки Україна має повне право на удар у відповідь та ліквідацію військових об'єктів Росії,

Ракетна атака Росії 10 жовтня

Нагадаємо, 10 жовтня Росія масовано обстріляла Україну ракетами.

У Генштабі ЗСУ повідомили, що удари по території нашої країни наносилися з акваторій Каспійського моря та Нижнього Новгорода. Станом на 12:00 10 жовтня було випущено 83 ракети.