Український військовий пояснив, навіщо Росія закуповує Безпілотники в Ірану / Міноборони РФ / Facebook

Російська Федерація, ймовірно, може почати виробляти власні безпілотники вже до кінця року. У зв'язку з цим українським військовим доведеться навчитися знищувати командні пункти окупантів навіть у глибокому тилу.

Керівник військового відділу фонду "Повернись живим" Андрій Римарук в інтерв'ю Радіо НВ зазначив, що в Росії зараз виробляється лише один ефективний безпілотник і це "Орлан-10".

"Тому вони побігли з простягнутою рукою до Ірану. Тому що їм потрібні свої дрони-камікадзе. Хоча їх модель під назвою "Ланцет", до якої "Орлан-10" виступає ретранслятором, досить ефективно себе показує. Але питання знову ж таки: чому вони пішли до Ірану? Вони не можуть налагодити свій внутрішній масовий, досить ефективний потік, щоб масштабувати цей процес", - розповів військовий.

Відео дня

При цьому він вважає, що росіяни "вийдуть на масштабне виробництво (в кращому випадку) десь в кінці року або початку весни наступного року". За його словами, ЗСУ потрібні будуть сили для нанесення превентивних ударів по командних пунктах і пунктах зв'язку.

"Чим ефективніше ми будемо знищувати їх командні пункти, їх тил, тим важче їм буде зрозуміти, звідки їм запустити цей апарат, де знаходиться ця безпечна зона. Тобто, ми перед собою повинні випалювати всі військові об'єкти РФ на будь - якій глибині", - вказав Римарчук.

У той же час він уточнив, що російські командні пункти можуть розташовуватися на відстані від 20 до 300 кілометрів, а засоби радіолокаційної розвідки в цьому випадку не будуть ефективні.

"Це робота зовнішньої і внутрішньої розвідки з чітким розумінням планів їх переміщення, так як при такій активності бойових дій ворог постійно змінює локацію. Він не концентрує весь офіцерський склад в одній точці, він постійно розосереджений. Але поки будемо їх відстежувати і максимально наносити вогневе ураження. Прийде час, там вже нікому буде воювати", - підсумував військового відділу фонду "Повернись живи".

Іранські безпілотники у війні проти України - що відомо

Інформація про продаж Росії іранських безпілотників-камікадзе з'явилася в серпні. У свою чергу Іран заперечує,що подібні угоди мали місце. 

11 жовтня президент Володимир Зеленський заявив, що Москва замовила у Тегерана 2400 дронів-камікадзе

20 жовтня Генштаб ЗСУ повідомив, що іранські радники та інструктори по використанню дронів прибули в РФ і на ременно окуповані території України, щоб навчати солдатів російської армії.

28 числа в командуванні Повітряних сил України розповіли про знищення понад 300 іранських безпілотників-камікадзе

1 листопада в ЗМІ з'явилася інформація, що іранська влада готується відправити Росії для використання у війні проти України близько тисячі додаткових одиниць зброї, зокрема, ударні дрони і балістичні ракети.

Вас також можуть зацікавити новини: