Росія вперше може отримати від іранської сторони покращені високоточні ракети, дізналися журналісти / фото ua.depositphotos.com

Іранська влада готується відправити Росії для використання у війні проти України близько тисячі додаткових одиниць зброї, зокрема, ударні дрони і балістичні ракети.

За майбутньою поставкою з Ірану уважно стежать, оскільки це буде перший випадок відправки в РФ вдосконалених високоточних керованих ракет, пише CNN, посилаючись на слова чиновників із західної держави, яка спостерігає за іранською програмою озброєнь.

Співрозмовники вважають, що Росія отримає вантаж до кінця року.

Відео дня

"...Іран готується відправити близько 1 000 додаткових одиниць зброї, в тому числі балістичні ракети малої дальності класу "земля-земля" і більше ударних безпілотників, в Росію для використання у війні проти України", – йдеться у матеріалі.

Співпраця Ірану з Росією під час війни РФ проти України найважливіші новини

У серпні стало відомо, що Іран продав РФ тисячу своїх дронів. Примітно, що іранська сторона заперечує продаж безпілотників російській.

11 жовтня президент України Володимир Зеленський сказав, що Росія замовила у Ірану 2 тисячі 400 дронів-камікадзе

Пізніше агентство Reuters писало, що іранська влада погодилися передати РФ балістичні ракети і більше безпілотників.

20 жовтня Генштаб Збройних сил України поділився, що до загарбників прибули іранські радники та інструктори з використання дронів.

28 числа в командуванні Повітряних сил нашої армії поділилися, що вже знищено понад 300 безпілотників-камікадзе іранського походження

Вас також можуть зацікавити новини: