Кадиров відправив своїх бійців воювати, але вони не спішать вмирати / фото t.me/RKadyrov_95

На Бахмутський напрямок РФ перекинула чеченський підрозділ "Ахмат". Однак самих "кадирівців" рідко можна побачити на фронті.

Майор Збройних сил України Максим Жорін розповів у Telegram, що чеченський лідер Рамзан Кадиров голосно заявляв про те, що його бойовики поїхали воювати на Бахмутському напрямку. При цьому самі бійці викладали в мережу відповідні відео.

За словами Жоріна, "кадирівців" не відправляють на штурми та посилення інших підрозділів. Крім того, вони вважають себе вищими за інших російських військових.

Відео дня

"Ці тіктокери присутні тільки на рівні управління — командири рот і вище. Воювати та вмирати вони не поспішають", — зазначив військовий ЗСУ.

На думку майора "кадирівці" радше "піар-історія", ніж повноцінна бойова одиниця.

"Кадирівці" на війні проти України

У липні повідомлялось, що російське командування перекидає бойовиків Кадирова на Бахмутський напрямок, однак це не допоможе військам РФ утримати місто.

Британська розвідка розповідала про тактику "кадирівців" на фронті. Вони використовують під Мар'їнкою саморобні вибухові пристрої.

Нещодавно ліквідували ватажка загону спецназу "Ахмат", а на початку липня стало відомо, що в Україні від смертельного поранення помер екс-представник Кадирова у Північно-Західному федеральному окрузі РФ Іслам Хизрієв.

Вас також можуть зацікавити новини: