Росія за тиждень втратила 7 літаків / фото ua.depositphotos.com

Капітан 1 рангу запасу ВМС ЗС України, стратегічний експерт компанії "Соната" Андрій Риженко заявив, що збиття семи російських літаків є результатом роботи українських Сил ППО.

"Вони провели аналіз роботи супротивника і використовуючи фактор раптовості, поставили у певних місцях батареї Patriot та вдарили по російських літаках", - розповів він у ефірі "Еспресо".

За словами експерта, винищувачі, які збивають українські сили, в основному запускають баражуючі авіабомби. Росіяни скидають їх за 30-40 км від лінії фронту.

Відео дня

"Завдяки цим характеристикам, вони можуть перетинати лінію фронту і влучати у ціль вже на наших контрольованих територіях. Росіяни останні тижні інтенсифікували застосування цієї авіації, як вплив на наші військові позиції, так і на цивільне населення", - зазначив Риженко.

Як додав капітан, українські захисники застосовують відповідні варіанти застосування зенітно-ракетних комплексів, зокрема, Patriot.

"У Patriot є так звані контейнери, які приєднуються до основної машини, радару, що здійснює команду "на старт" ракети. Коли ми висуваємо будь-яку військову техніку на ділянку, яка наближається до фронту, ризик збільшується. Але тоді шукаються інші шляхи, щоб знизити цей ризик. Можливо, використовують засоби маскування. Також можливе і використання старих радянських систем, але із західними ракетами. Судячи по дальності, скоріш за все, у цих випадках били сучасні системи", - підсумував експерт.

Знищення російської авіації

Нещодавно речник Повітряних сил Юрій Ігнат розповів, що в українських захисників неба з'явилося більше інструментів для того, аби знищувати російську авіацію.

Колишній заступник начальника Генерального штабу Збройних сил України, генерал-лейтенант Ігор Романенко вважає, що цього вдалось досягти, бо командування виділило на ці операції ракети до зенітно-ракетних комплексів великої дальності через події в Авдіївці.

Згідно з даними Генштабу, українські військові вже знищили 338 літаків.

Вас також можуть зацікавити новини: