Росіяни залишать Запорізьку АЕС, впевнений Жданов / фото УНІАН

Російські військові на Запорізькій АЕС не зважаться на радикальні кроки, їхня поведінка вселяє оптимізм.

"Я не думаю, що і те керівництво, і ті військові, які перебувають на самій станції, готові отримати таку дозу опромінення, щоб світитися як лампочка вночі. Як це було на Чорнобильській станції, коли вони нарили окопи у Рудому лісі і два тижні сиділи в них, поки їх не почало нудити... Плюс мені вселяє оптимізм поведінка російських окупаційних військ на самій станції", - зазначив військовий експерт Олег Жданов.

Він акцентував увагу на тому, як після останнього масованого ракетного удару росіяни дали можливість українським енергетикам відновити електроживлення і підключити Запорізьку АЕС до енергосистеми: "Аварійна система на станції працює, паливо на генераторах є... Я думаю, що відсоток ймовірності поганого результату існує, але він мінімальний".

При цьому Жданов додав, що і ЗСУ не будуть танками та артилерією штурмувати територію атомної станції:

"Або росіяни звідти йдуть під загрозою потрапляння в оточення, або вони реально потрапляють в оточення, і тоді їх просто змушують здатися. До речі, здаються вони у полон дуже навіть добре, особливо коли потрапляють у такі критичні безвихідні ситуації".

Ситуація на Запорізькій АЕС - останні новини

Днями президент НАЕК "Енергоатом" Петро Котін заявив, що росіяни на Запорізькій АЕС складують викрадені у жителів Енергодара та сусідніх селищ машини, ніби готуються до втечі.

Трохи раніше РФ запустила новий фейк про Україну: нібито Київ відмовився від створення захисної зони навколо ЗАЕС.

А представник Росії при міжнародних організаціях у Відні Михайло Ульянов і зовсім відзначився брехливою заявою, що на Запорізькій атомній електростанції немає російських військових.