Сі не хоче завершення російсько-української війни / фото ua.depositphotos.com

Лідер КНР Сі Цзіньпін під час свого візиту до Москви не запропонує президенту РФ Володимиру Путіну жодних союзницьких відносин та зобов'язань.

"Цей візит про те, що Росія має йти у фарватері китайських інтересів. Ніяких союзницьких відносин Сі Цзіньпін Путіну не привозить, ніяких зобов'язань він не дає. А з іншого боку є потужна економіка Китаю, є потужні збройні сили, також є вплив Китаю на глобальну гру", - заявив директор Центру досліджень проблем громадянського суспільства Віталій Кулик в ефірі "Еспресо".

За його словами, Росія продовжує слабшати через санкції та повномасштабну війну, перетворюючись на країну-ізгоя. У зв'язку з цим Китай у цих відносинах виступає патроном, а Путін - клієнтом.

Відео дня

"Я не думаю, що розмова буде вестися про негайне припинення війни на якихось умовах. З моєї точки зору, Китай зацікавлений, на жаль, у продовженні війни, але з меншою інтенсивністю. От про зниження інтенсивності війни та про якісь переговорні точки, де процес міг би початися, наприклад, у Пекіні, Китай цілком може говорити", - вважає політолог.

Приїзд Сі Цзіньпіня в Росію - що відомо

Сьогодні, 20 березня, Сі Цзіньпінь прибув до Москви для зустрічі з Путіним.

Секретар РНБО України Олексій Данілов заявив, що Україна вимагає від Російської Федерації виведення усіх загарбницьких військ з української території на тлі візиту Сі Цзіньпіня до Москви.

Очікується, що після цієї зустрічі Сі може провести телефонну розмову з президентом України Володимиром Зеленським. Це може стати їхнім першим прямим контактом після 24 лютого 2022 року.

Вас також можуть зацікавити новини: