Експерт пояснив, коли українці на американських винищувачах F-16 зможуть "кошмарити" супротивника / фото REUTERS

Ветеран російсько-української війни, майор запасу Збройних сил України, військовий аналітик Олексій Гетьман вважає, що українська армія до середини 2024 року матиме 25-30 американських винищувачів F-16.

Така кількість літаків українській стороні не надасть можливість повністю панувати у повітрі, "але дозволить вже дуже скоро кошмарити ворога", йдеться у думці експерта, опублікованій на УНІАН.

"Ми розуміємо, що навіть 20-30 одиниць не дадуть перевагу проти двох тисяч російських літаків. Щоб повністю панувати в повітрі нам потрібно кілька сотень. Можливість їх передати у наших партнерів є. У різних країнах світу зараз використовується близько трьох тисяч таких літаків", - зазначив офіцер ЗСУ.

Відео дня

Винищувачі F-16 нададуть Україні - що треба знати

Президент Володимир Зеленський 20 серпня після переговорів з прем'єром Нідерландів Марком Рютте сказав, що нашій державі нададуть 42 літаки F-16. Борти будуть надані після тренувань пілотів та інженерів.

Пізніше очільниця уряду Данії Метте Фредеріксен повідомила, що її держава планує надати українській стороні 19 винищувачів. Згодом український лідер поділився, що участь у тренуванні наших пілотів на F-16 братиме Греція.

Вас також можуть зацікавити новини: