Експерт заявив, що українцям пора усвідомити масштаби завдань / фото 117 окрема механізована бригада

Україна знаходиться в тривалому конфлікті, а на відновлення порядку підуть десятиліття. Якщо вдасться цю проблему вирішити в 2054 або в 2072 році, то це буде успіх.

"По-перше, маємо усвідомити масштабність завдань. По-друге, усвідомити, що перебуваємо в довгому конфлікті. По-третє - усвідомити, що для того, щоб відновити порядок, який нам здається найбільш правильним і цивілізованим - або побудувати новий, можуть пройти десятиліття", - заявив український публіцист, політичний оглядач Віталій Портников в інтерв'ю "суспільне".

Він нагадав, що такі конфлікти тривають десятиліттями.

Відео дня

"З часу окупації Української Народної Республіки більшовиками в 1920 році до проголошення Української Незалежності пройшов 71 рік. Ми маємо справу з конфліктом такої ж тривалості. Такі конфлікти в Європі і без нас є. Самопроголошена Турецька Республіка Північного Кіпру з'явилася в 1975 році. Близькосхідний конфлікт - 1948 рік", - нагадав експерт.

За його словами, якщо вдасться цю проблему вирішити в 2054 або в 2072 році, це буде успіх.

"Чи повинні ми весь цей час воювати? Чи можемо знайти модель, щоб перейти від військових механізмів до політичних, стати частиною європейського співтовариства і НАТО? Це все вимагає нестандартних рішень", - підсумував Портников.

Повернення до кордонів 1991 року - останні новини

Секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що головним завданням у війні з російськими окупантами залишається перемога і повернення до кордонів 1991 року, навіть якщо війна триватиме довше, ніж очікувалося.

У свою чергу президент Володимир Зеленський щодо планів повернення до кордонів 1991 року зазначає, що в цьому питанні стратегія не може бути зміненою, може бути змінена тактика.

Вас також можуть зацікавити новини: