Україна продовжує контрнаступ проти Росії всупереч теракту / фото t.me/V_Zelenskiy_official

Українські військові проводять зондування російської оборони перед початком контрнаступу. Визвольна операція ЗСУ буде вважатися успішною, якщо вдасться вийти до Азовського моря.

Військовий експерт Сергій Кузан у коментарі ВВС повідомив, що Україна готується до контрнаступу, завдаючи ударів російським складам за лінією фронту. При цьому він зазначив, що зміни на фронті стали помітні на початку тижня, коли загони легкоброньованих українських частин попрямували до російських укріплень на півдні України.

Водночас підрив Каховської ГЕС унеможливив одну з військових операцій Києва, яку очікували загарбники. При цьому на схід від зони повені бої продовжилися з новою силою.

Відео дня

"Не секрет, що одна з наших головних цілей – перерізати сухопутний коридор, що живить всю південну угруповання військ противника", – вказав Кузан.

За його словами, контрнаступ буде вважатися успішним, якщо Сили оборони прорвуться до Азовського моря, поставивши росіян у вразливе становище, коли вони будуть повністю залежати від поставок через Крим. У цьому випадку залишиться лише зруйнувати Керченський міст.

"Це буде кінець. Але не варто розраховувати, що це станеться найближчим часом. На це підуть місяці", – підсумував експерт.

Контрнаступ ВСУ - останні новини

8 червня видання The Washington Post повідомило, що українська армія почала контрнаступ на запорізькому напрямку. У свою чергу Міноборони України вказало, що росіян змусили перейти "до активної оборони". 

При цьому глава розвідцентру Сил оборони Естонії Марго Гросберг заявив, що основний удар у контрнаступі ЗСУ поки не завдано.

Також аналітик Шон Белл вважає, що Київ, ймовірно, захоче відтіснити сили Росії і домогтися "стійкого прогресу", а також спробують пробити російську оборону.

Вас також можуть зацікавити новини: