На фронті тривають активні бої з окупантами / t.me/V_Zelenskiy_official

Український контрнаступ, схоже, почалося з контратак, але у них поки "змішаний" прогрес, заявив в ефірі Sky News аналітик Шон Белл. Те, що відбувається на фронті, експерт назвав наразі "увертюрою".

Белл пояснює, що є три цілі, які Київ, ймовірно, захоче досягти своїм контрнаступом. По-перше, "вони (українці - УНІАН) не повинні програти", почав він.

"Якщо вони кинуться на росіян і взагалі не зроблять ніяких проривів, це не тільки призведе до масових жертв для українців, це значно підірве довіру Заходу, підірве впевненість Зеленського, але і бойовий дух Росії збільшиться, і вони потенційно можуть провести контратаку", - відповів Белл.

За його словами, українські військові захочуть відтіснити сили Росії і домогтися "стійкого прогресу", а також спробують пробити російську оборону. "Ми можемо очікувати досить запеклі бої на лінії фронту в найближчі дні і тижні", - додає він.

Контрнаступ ЗСУ - головне

8 червня видання The Washington Post заявило про початок контрнаступу ЗСУ на Запорізькому напрямку. У Міноборони України обмежилися коментарем, що окупантів змусили на цій ділянці фронту перейти "до активної оборони".

Разом з тим в мережі почали поширюватися нові відео з полоненими росіянами, на одному з кадрів ворожа група навіть залишає свої позиції.

Однак, за даними OSINT-аналітиків, розвідка боєм біля Малої Токмачки в ніч на 7 червня була для ЗСУ провальною - РФ вдарила по танковій колоні артилерією, підтверджена втрата не менше одного Leopard і десятка БМП Bradley.

Головний сержант 47-ї окремої механізованої бригади, якій приписують втрату західної техніки, Валерій Маркус напередодні звернувся до громадян із закликом не довіряти російській ІПСО.

За словами начальника розвідцентру Сил оборони Естонії полковника Марго Гросберга, основного удару у контрнаступі поки не завдано, швидше за все, мова йде про пошук можливих точок прориву оборони. При цьому ЗСУ також необхідно зміцнювати свої крила і фланги.

Вас також можуть зацікавити новини: