Експерт розповів про підготовку до активної фази контрнаступу ЗСУ / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Українські захисники активно знищують бази та склади з боєприпасами російських військ на тимчасово окупованих територіях України перед початком контрнаступальної операції. Проте, як наголосив військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко, про активну фазу контрнаступу говорити поки що зарано.

"Наш контрнаступ взагалі не закінчувався насправді. Він як почався в березні 2022 року, так і продовжується. Контрнаступ, а саме операція зі звільнення наших територій згідно з кордонами 1991 року, відрізняється тим, що він має різні фази інтенсифікації, активних дій і так далі. Те, що ми спостерігали на тимчасово окупованих територіях – вибухи, знищення їхніх об’єктів військової інфраструктури – все це елементи контрнаступу, незалежно, де це відбувається", – пояснив Коваленко в інтерв’ю ТСН.

Експерт зазначив, що елементом контрнаступу українських військ також є удари по складах росіян в окупованому Мелітополі, Криму й Донецьку.

Відео дня

"Знищення складів з боєприпасами в Мелітополі – також елемент контрнаступу, знищення групи військ в якомусь дитячому садочку, в якому вони ховаються, біля Донецьку – теж. Так само і на тимчасово окупованому півострові Крим. Тому треба розрізняти саме фази інтенсивності. Але говорити про активну фазу нашого контрнаступу на безпосередньо якомусь з напрямків поки що зарано", – додав він. 

Контрнаступ ЗСУ

Заступник міністра оборони Ганна Маляр нагадала, що офіційно робити заяви про український контрнаступ можуть лише три особи: президент Володимир Зеленський, головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, а також міністр оборони України Олексій Резніков. 

Власник російської ПВК "Вагнер" Євген Пригожин заявив, що для контрнаступу Україна зібрала від 200 до 400 тисяч військових. За його словами, ЗСУ підуть в атаку приблизно за тиждень. Водночас українська сторона цю заяву "кухаря Путіна" не коментувала.

Цю заяву прокоментував військовий експерт Олександр Коваленко. Він вважає, що росіяни вже змирилися з неминучістю контрнаступу українських воїнів. Російське суспільство вже почали готувати до нового "жесту доброї волі" окупантів з української землі.

Вас також можуть зацікавити новини: